Tunne orkesterin syyskuussa aivotutkimusta ja käyrätorvitaidetta!

Ellen van Deelen / SWNS.COM

Musiikki ja aivot 27.9.2012

— vieraina aivotutkija Minna Huotilainen ja käyrätorvitaiteilija Esa Tapani

Viimeisimmän aivotutkimuksen perusteella ihmisellä on varsin monia keinoja säädellä omaa fysiologiaansa. Jo pienestä lapsesta pitäen ihminen voi vaikuttaa omiin mielialoihinsa ja osaa käyttää siihen välineitä, joista tärkeimmät vaikuttaisivat olevan musiikki ja liikunta. Aivotutkimus on pyrkinyt löytämään vastauksia siihen, miten pienestä pitäen — tai vaikkapa myöhemminkin aloitettu — musiikkiharrastus vaikuttaa muun muassa hienomotoriikan, muistin, vieraan kielen lausumisen tai emootioiden havaitsemisen ja käsittelyn kehittymiseen.

Tunne orkesterisi -luentosarja toivottaa syyskauden 2012 avaukseensa vieraiksi Helsingin yliopistossa työskentelevän aivotutkija, professori Minna Huotilaisen sekä Radion sinfoniaorkesterissakin aiemmin pitkään työskennelleen, Frankurtissa nykyisin opettavan käyrätorvitaiteilija Esa Tapanin. Viimeisimmän aivotutkimuksen lisäksi luennolla pureudutaan orkesterimuusikon kohtaamiin erityishaasteisiin, valmistautumiseen ja luoviin ratkaisuihin: mitä orkesterimuusikon aivoissa tapahtuu soittamisen hetkellä? Mikä on flow-tila ja miten siihen päästään?

Tuttuun tapaan luvassa on myös soivia musiikkiesimerkkejä ja tilaisuus yleisökysymyksiin ja keskusteluun. Luento pidetään Musiikkitalon harjoitussalissa torstaina 27.9.2012 kello 16.30-18.00. Luentoon liittyy ennakkotehtävä, joka löytyy täältä.

Tervetuloa Tunne orkesterisi -luentosarjaan!

Published by Ville Komppa

Musician, theorist, writer

One thought on “Tunne orkesterin syyskuussa aivotutkimusta ja käyrätorvitaidetta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: