Tunne orkesterisi 12.12.2013: Puhallinorkesteri — soittokunnista kaikki alkoi

Puhallinyhtye korokkeella ital. renessanssissa
Puhallinyhtye korokkeella ital. renessanssissa

Soittokuntakulttuurilla on Suomessa syvät juuret, ja yhä puhallinmusiikkia tehdään ammattimaisesti varuskunnissa ja harrastuksena laajalti — Pohjanmaalta Kuusamoon. Orkesterimusiikin historiaan puhallinmusiikki on myös vaikuttanut varsin paljon: puhaltimista kootut yhtyeet hallitsivat niin ulkoilmajuhlissa kuin kirkossakin ennen jousisoittimia, ja romanttisen sinfoniaorkesterin kehityksessä puhaltimien osuus on ollut huomattava. Muun muassa näistä teemoista puhumme Tunne orkesterisi -luennolla Musiikkitalon harjoitussali Paavossa torstaina 12.12.2013 kello 16.30–18.00. Vieraana tilaisuudessa on kapellimestari Raine Ampuja ja isäntänä tuttuun tapaan MuM Ville Komppa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy — tervetuloa!

Published by Ville Komppa

Musician, theorist, teacher, writer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: