Tunne orkesterisi 15.5.2014: Uusklassismi – vieraina kapellimestari Markus Lehtinen sekä trumpetisti Miikka Saarinen

Tunne orkesterisi -sarjan kevään 2014 teema, ISMIT, on luonut katseen muutamiin erilaisiin tyylisuuntiin ja musiikin aikakausiin. Puhetta on ollut niinkin erilaisista ismeistä kuin wieniläisklassismi ja nationalismi – joista wieniläisklassismi on tiettyyn aikaan ja paikkaan sidottu, tavallaan jopa jälkeenpäin nähty (anakronistinen) ja keinotekoinen ismi ja toinen, nationalismi taasen hyvinkin universaali ja moniulotteinen käsite. Huhtikuun aiheen, modernismin käsittely jatkuu nyt kevään viimeisessä aiheessa, uus- eli neoklassismissa.

Torstain 15.5.2014 luennolla vieraina ovat kapellimestari Markus Lehtinen ja Radion sinfoniaorkesterin trumpetisti Miikka Saarinen, ja aiheina on uusklassismin lisäksi erityisesti baletit sekä tietenkin trumpetistin erilaiset soittimet. Ville Kompan isännöimä luento on tuttuun tapaan Musiikkitalon Paavo-salissa kello 16.30-18.00.

Vapaa pääsy — tervetuloa!

Lue lisää uusklassismista täältä!

Published by Ville Komppa

Musician, theorist, teacher, writer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: